Wednesday, May 19, 2010

hati ini...

aku sendiri di pagi yang dingin ini..keseorangan menyendiri, merenung nasib diri..hilang lenyap sudah rasa ngantukku.terpikir ku sendiri..apakah yang harus ku lakukan dalam hidup ini..adakah ianya kenyataan ataupun helah semata-mata..aku terkelu, aku terkaku, aku terkedu tanpa kata..tinggi harapanku, tinggi impianku..segalanya seakan musnah..hancur berderai bagaikan kaca..bahagia ku rasa hanya sementara cuma..sayangnya diriku tidak mengerti selama ini, aku terlontar jauh mendengar kata-katanya..kecewa..ya, sungguh kecewa..
walaupun aku pernah mencintai seseorang sebelummu.cintaku sangat utuh dan teguh..tapi dia, dia yang telah merobohkan segalanya..sakitnya hati ini, hanya TUHAN yang tahu...
tapi, setelah kehadiranmu, aku seakan lupa tentang kepedihan itu.kau membahagiakanku, kau menggembirakan ku..aku senang dengan kehadiranmu dalam hidupku..sehingga timbulnya rasa sayangku terhadap dirimu..mula timbulnya rasa cinta itu kembali..
mengapa setelah ku mula mencintaimu, terlalu banyak halangan dan rintangan?semuanya datang silih berganti.semuanya datang bertubi-tubi..kau memberikan kenyataan yang berada di luar jangkaanku.diamku, terkeluku..tetapi setelah ku mendengar penjelasan darimu, aku sedar ku tidak petah untuk mu..ya, aku tahu..kata-katamu benar..perjalan hidup kita yang masih jauh, kehidupan yang akan datang terlalu banyak cabaran, dugaan, godaan..kehidupan yang penuh pancaroba..kita tidak boleh menjanjikan apa-apa..kita hanya merancang, tetapi TUHAN yang menentukan..
kebahagiaan ibu bapa adalah penting..biarkan dia bahagia walaupun kita seakan menderita..tidak akan membantah katanya walaupun perkara itu akan membuatkan kita terluka..untuk kita menjadi anak yang soleh...
rasa cinta ini, akan ku kubukan untuk sementara waktu..pahit untuk ku luahkan ia, tetapi kenyataannya adalah sama..aku harus terima ketentuan dari yang ESA, andai ini jalan hidupku, aku terima dengan ikhlasnya..
kita masih bersama, kita masih bahagia..cuma kita perlukan masa untuk memerlukan sesuatu kehidupan yang baru.. satu ketenangan, satu kedamaian untuk masa hadapan.. masa kita bersama.
andainya ditakdirkan kau melangkah jauh dari hidupku, ketahuilah masih ada hati yang terpendam utuh dalam sanubari yang sedang menunggumu.andainya ku pergi jauh darimu, hati ini tetap milikmu...kau tetap kesayanganku....