Friday, December 18, 2009

EppY BuFDaY iKa!!!

ciksara rase sgt2 la eppy arini..now ciksara berada di PD a.k.a port dickson..hehehe..datang cini juz nx celebrate bufday adik angkatku yang sengal nie..ika, jgn mara..haha
mula2 ciksara xjadi nx datang..tp petang khamis 2 tibe2 makcu msg suh datang jugak..mn ntah makcu dpt num ciksara nie..hehe..pagi jumaat ciksara nek bus ke seremban n makcu jmput kat seremban..tp ade orang 2 tataw kehadiran ciksara ke PD..da senyap2 tp nenek dye plak t'kantoikan ckp makcunye jmput ciksara kt seremban..haha..sampai PD terus ke rumah nenek nye dan ciksara b'jmpe nan dye disitu setelah beberapa mggu tak jmpe dye..terasa sgt kekok mulenye tp ciksara mmg suke bwt muke tak malu berjumpa sapa2 yang ada dirumah neneknya itu sbb inila 1st tyme ciksara jumpe diowg..pas solat jumaat br la berangkat ke rumah cik ika..clebrate bufdaynye kat tepi pantai..best2..hehe

ika, eppy bufday kayh..semoga panjang umur n murah rezeki..sowi sbb xsmpat pon nx beli hadiah tok ika..xpe2, nnt tggu arr kayh..ade la sumthing yg akn smpai kat uma 2..hehe
ok la..kek nie ibu dye bwt sendiri..besh sgt2 aww..ciksara suke..haha
tyme nie plak muka ika kne kek..abg t'syg dye yg wat..cian ika ea..tp 2 arr..ade 1 bende arr yg kitowg xjd nx buat..campak ika kat dlm laut..klu dpt cmpak tyme 2 sure besh..xpe2..nexyear kayh..ika..tggu taw..hehe
nie plak pix ika nan makcu, maklang, nenek, makngah(ibu ika) n mama(mama paliey arr)..pix kekenyangan sebab mkn mesh sgt..hehe
Align Centernie la dye cik ika n ciksara..hehe..ika..luv u lorh...thankz alot kayh..adiah akk xsmpat nx beli..tp xpe..tggu je nnt ade la sumthing yang sampai kat uma 2..bwt ms nie, bj yg org 2 bg anggap la akk ade share kayh..hahaha

Thursday, December 17, 2009

egokah aku

ku tak penah merasa gundah dihatiku ketika denganmu
saatkau kau belai rambutku kau temani aku kau basuh lukaku
kini semua berlalu karna engkau tak memilih ku
salahkah aku mencintaimu walauku tahu ku tak dihatimu
egokah aku memilikimu
walauku tahu kau tak memilihku
ku harap tuhan cabut nyawamu agar tak ada yang milikimu
sadarkah kini ku xrela
indah ku tak sirna
mimpi ku tak nyata
kini semua berlalu kerna engkau tak memilihku
salahkah aku mencintaimu walau ku tahu ku tak dihatimu
egokah aku memilikimu walau ku tahu kau tak memilihku
ku harap tahan cacut nyawamu
agar tak ada yang milikimu
ku harap tuhan cabut nyawamu
agar tak ada yang milikimu

Saturday, December 5, 2009

pRiNCeSS KeBaYa ConTeSt


"pRiNCeSS KeBaYa ConTeSt"

Syarat2nya..

  1. Contest ni terbuka kepada semua bloggers: (ciksara jg blogger kn)
  2. Dengan sukahati jadi follower wawa and add link blog wawa dalam bloglist korang.(suda2..da jd follower pon)
  3. Mesti letak banner contest di side bar blog korang, jangan lupa di link kan dengan link contest ni.(pon suda jgk)
  4. + 1 lagi syarat, peserta contest ni mesti berumur 17 tahun dan ke atas. (ciksara da ckp umor kayh)
  5. Sila upload SEKEPING SAHAJA gambar korang (gambar individu). Gambar lama pun boleh...Gambar tu tak kisah la korang nak pakai kebaya labuh ke, kebaya pendek ke, kebaya moden ke, kebaya nyonya ke, kebaya pahang ke, kebaya Indonesia ke…..apa-apa aje asalkan namanye kebaya….(bj nie taktahu la name dye ape)
  6. Pastu, story mory sikit pasal gambar tu & mention jenis kebaya yang korang gayakan.
  7. Entry tu mestilah guna tajuk ni

“PRINCESS KEBAYA CONTEST”


Princess kebaya tau…jangan letak nenek kebaya lakJ


  1. Lastly, tinggalkan komen di entry ni bagi memudahkan wawa jengah blog korang.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ok..sume done..now nx story mory plak yeh..
tgk macam besh je contest nie..so tanpa buang masa yang mmg tengah terbuang nie, ciksara pon dengan semangat nya ingin join contest yang dianjurkan olek cik wawa.nie la 1st time ciksara nx cube2 masok contest..mmg xpnh pon b4 nie..saje nx cube2 nasibkan..mn taw nasib menyebelahi plak.haha.


ok la..now nx storymory sal baju kebaya nie plak..baju nie diberi nama sebagai 'si pink kebaya'..datangnye dari bali, indonesia..dihadiakan oleh seorang kawan ciksara semasa beliau pergi ke bali..kawan ciksara 2 sgt baik hati memberikan baju ini kepada ciksara..terima kasih banyak2..rasenye baju nie baju kebaya pendek kot..sorilah ciksara xberapa taw jenis2 baju kebaya nie..hehe..gambar nie pula diambil semasa kenduri di rumah makcik..(sila ignore kn jejaka yang berada di belakang ciksara 2..dye mmg suka penyebok bile org nx pose)..haha..sori abg ijad..
kepada cik wawa,
diharapkan gambar ini dapat memenuhi kriteria yang dikehandaki iaitu KEANGGUNAN dan KESOPANAN..tp rase macam xde je kriteria 2..hehe
ok lah..diharapkan cikwawa terima la gambar ni ye..
sekiannye dari ciksara...

Wednesday, December 2, 2009

CeRiTeRaHaRiiNi


nothing..macam hari2 lepas..terperap dirumah sejak cuti..perh...sungguh membosan kan..pikir2 ape nak buat..petang, call dak ain tok ilangkan bosan..tanye pendapat then dpt idea..blaja bawak kete..alamak..berani ke aku nak bawak kte manual 2 sowg2??t'pakse jgk memberanikan diri untuk bawak kete sorang2 pegi umah dak ain..tuhan je taw camne rase tyme 2..macam2 rase ade..tp alhamdulillah sampai jgk daku di rumah dak ain..alih2 kne gelak nan dye..sabo jela aku..huhu..ajak g jln2 round kg..besh.daku semakin berani bwk kete 2..cume nak kua masok simpang 2 daku agak gabra lorh..hehe..sebagai balasan tok dak ain coz da tlg aja,tlg tmn n tlg ilangkan bosan nie, ajak dye g makan pizza kat semenyih..bkn daku bwk kete kayh..tp dak ain bwk kete dye sndri..nx arap aku bwk kete sndri blom mase ag arr nx kua kat jln besar 2..hehe..ajak lagi 2orang rakan kami..sorang kat melaka nga oliday nan family..ag sowg plak nga sedap tido kat umah..huhu..rugi kowg ea..hehe
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tuesday, December 1, 2009

1st DeC 2009

setelah sekian lame ciksara menyepikan diri..da jadi sarang semut da pown blog ciksara nie..banyak sebenanye nx post entry baru..tp malangnye kemalasan sgt memuncak sehingga menimbulkan rasa bosan untuk m'post ape2 disini..act bermacam-macam masalah yang timbul untuk masa nie..menjadikan ciksara kehilangan 'mood' baik dan terasa juga mahu m'private kn blog ini..tp tgk la dl mcm mane..sekarang suda mula b'cuti sampai awal januari.agak membosankan apabila berada dirumah..nx hangout nan kawan2??ntah bile la masing2 free..sume dok sebok nan kapel masing..cian la daku yang kesorangan nie kan..terpaksela daku dating nan ibu kat uma je..tlg kemas umah, tlg masak, blaja wat kueh..xpe2..ade jgk bnde yang daku buat tok ilangkn bowink nie..huhu..juga on9 hari2..
td juga daku tman ibu g beli brg dapur kat tesco..sambil 2 daku pon memborang la segala jenis bahan2 tok membuat kueh dan kek..konon nx blaja masak..tp ade lagi 1 perkara yang ibu soh daku blaja..tp bnde nie la yang daku terasa xmo buat..blaja mengait tok buat alas meja..perh..sgt rumit lorh..now xda mood ag nx bwt bnde 2..stakat srh masak 2 boleh la..nextyear la ibu ea deq_are blaja mengait kayh..skang nie belum masenye lagi kowt..hehe
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CeRiTeRaHaRiiNi
xde ape2 yang menarik.bila kat rumah biase la..hari2 terpakse menahan telinga tok dengar bebelan dari ibu..suruh bwt 2, suruh bwt nie, sruh blaja bnde 2, suruh blaja bnde nie..hmm..sabar jela hati..mmg da lali da dengar sume nie..haha
~harini bangun je daku dok buat sarapan.goreng cekodok ikan bilis..haha..sarapan kat blakang rumah dan duduk bersantai diatas pangkin dibawah pokok rambai yang usianya lbih dari seratus taun kot..ddk bersarapan bersama ibu dan uwan sambil minum air kopi yang dikenali sebagai kopi pekan sebab kopi 2 ade jual time kat pasar rabu aje..hehe..sambil 2 mula la dok mendengar uwan bercerita kisah lama2..dengar jela walaupon da dgar cite 2 byk kali..hehe
~abiz sarapan daku dok kemas umah..kemas ape yang patut..
~tlg masak walaupun cuma daku nan ibu je yang nx makan..hehe..
~ tman ibu beli barang dapur kat tesco..beli macam2 segala benda yang perlu..
~sampai rumah tido jp..petang lepak depan rumah dok kira moto nan keta lalu sambil minum petang..hehe..
~malam daku on9 sampaila sekarang...jp g nx tido..
_________________________________________

Thursday, October 29, 2009

ROHYPNOL dan PROGRESTEREX

Menurut laporan Polis seorang wanita telah dirogol oleh 5 lelaki
disebuah kelab malam di Singapura pada malam Sabtu sebelum ditinggalkan.
Wanita tersebut tidak berupaya untuk mengingati kejadian malam tersebut,
namun ujian mengesahkan bahawa beliau telah dirogol berulang kali dengan
kesan rohypnol di dalam darahnya dan progestrex, sejenis pil
'mencuci' yang kecil. Dadah tersebut kini digunakan oleh perogol-perogol dan kemudian
'mencuci' mereka. Progesterex dibekalkan kepada para Doktor haiwan
untuk'mencuci'haiwan besar. Khabarnya Progesterex digunakan bersama Rohypnol,
sebagai dadah 'Dating' dan rogol. Apa yang mereka perlu lakukan ialah menitiskan Rohypnol ke dalam minuman si gadis, mangsa tersebut tidak akan ingat apa-apa pun esok paginya, apa
yang berlaku kepadanya sepanjang malam tersebut. Progesterex amat senang larut dalam minuman, akan 'mencuci' agar simangsa tidak akan mengandung akibat dari perkosaan tersebut dan siperogol tidak bimbang untuk perlu menjalani ujian air mani dan DNA
kemudian. Kesan dadah ini adalah K*E*K*A*L terhadap si mangsa. Prodesterex asalnya adalah untuk memandulkan kuda, Mana-mana wanita yang mengambilnya TIDAK AKAN MENGANDUNG SAMPAI BILA-BILA.

Si durjana boleh memperolehi dadah ini boleh mendapatkan dadah ini dari
pusat haiwan atau mana-mana universiti, dan ia diramalkan akan digunakan
dengan berleluasa di kampus-kampus.

Tolong edarkan maklumat ini kepada semua yang anda kenali, terutama
teman wanita dan gadis remaja. Berwaspada apabila anda keluar, jangan
biarkan minuman anda terbiar tanpa dijaga oleh orang yang anda percayai.

(takutnya ciksara dgr sume sal bnde nie..skang nie mcm2 boleh jd kan..wahai sahabat2 ku, jagalah diri dan nyawa anda)

Wednesday, October 28, 2009

MooD

hidup nie klu xde problem mmg xsah kan..macam2 problem datang..lepas satu, satu..xhenti2..datang silih berganti..bengang nye rase hati..tuhan je tau ape yang sedang ciksara rase..nanges 2 da ari2(tapi dalam ati)..buat jahat nan orang salah..buat baik pon salah..terlalu baik nan orang, orang plak pijak pale kite plak..abiz 2 ape yang kite patut buat??ish..xsukenye hidop mcm nie..bile bagi peha, nak betis plak..bile mntak tolong nan kite, ayat punye la baik.bahasa punye la manis..muke punyela mintak simpati..tak tolong, kesian plak..bile da tolong, naik lemak..time kite mintak tolong, macam2 alasan..tyme kite de prob..lg nx blame..tyme kite..sume xkena..manusia pe la ko nie ann..aku xnx ckp pape coz ko pk la sndri..ubah la sikap..cr sndri silap ko..nape kwn2 ko lari??sbb perangai ko arr..problem lain??banyak...cume malas nx pikir..sume bnde jd prob..sal boy pon leyh jd prob ann..eii..malas2..pk arr sndri..(dala..malas nx cite..hehe)


Tuesday, October 27, 2009

kesengalan...




ciksara kembali..haha
dengarkanlah bicara yang seakan2 ayt yang tidak masuk akal ini..
cmne nx mula bicara??otak seakan blur..hati mulai sakit..mulut x henti2 terkumat kamit membebel itu ini memarah membengang nan sume benda yang terjadi..ish..tension gila ciksara skang nie..mula menunjukkan wajah2 yang sengal kepada semua orang..mula menunjukkan wajah2 bengang kat sume..maaf wahai kawan-kawan ku sekelian andaikata ciksara terkasar bahasa tersalah budi bicara dengan anda semua..
minggu nie minggu yang paling memenatkan..ade assigment yang perlu disiapkan..ade 3 test..kne stdy ag..huhu..nasib bek test programming c# aritu ciksara lepas..boleh membangga diri kerana 1class lepas..dan misz juga sentiasa tersenyum serta mem'batalkan' class2 sepanjang minggu ini dan menjadikan mood ciksara bertambah baik walaupun sedikit..
esok dan lusa ade test mangment, math n english..mau study habis-habisan..bole ker tak ea..tataw untuk berkata-kata lagi..
lagi satu hal yang agak memeningkan kepala ciksara waktu ini..kenapa plak la nak cr masalah yang ternyata masalah 2 xmelibatkan ciksara lagi??perlu ape mengata-ngata dibelakang sedangkan ciksara suda tidak ambil pusing lagi kisah2 yang berlaku di hadapan atau dibelakang ciksara waktu ini..ape yang pentig wahai manusia, sila-silalah anda pikir jalan terbaik untuk mendapatkan apa yang anda mahu..perlu apa meminta kebenaran atau keizinan kepada pihak2 yang tidak langsung mempunyai apa-apa kaitan lagi dengan kehidupan anda dan dia..segala keputusan yang dibuat bukan terletak di tangan sy..tp dipihak yang lain..harap anda sedia maklum dengan apa yang telah terjadi..anda faham maksud sy???ke nx sy terus terang tanpa berkias2??mau memalukan diri anda sendiri??ohh..sy belum lagi tergamak untuk memalukan sapa2 lagi..sy juga bukanlah sgt jahat..ape yg sy mahu tekankan disini sekali lagi, semua keputusan bukan terletak di tangan sy..tp di pihak yang lain.harap anda faham denagn apa yang sedang berlaku..terima kasih....
(ayt2 yg kua tyme ciksara mmg dlm keadaan huruhara..hahaha)

Saturday, October 24, 2009

Blog-Blog BiCaRa SeMpOi

mule2 aku pk jgk pela binatang nye bnde alah nie..lame2 ak bace br ler paham..ruprnye blog bicara sempoi nie untuk sume blogger..cm bese..aku pon jd arr follower..

dye ade 3 langkah yang patut di buat..

1. pasang link club bicara sempoi kat blog kite..

CLUB BLOG BICARA SEMPOI

MALAYSIA MEMBER CLUB


2.Buat Posting Review Tentang -Club Blog Bicara Sempoi- Diblog kite

aku rs blog bicara sempoi nie tok bloger2 yang nx tambah kenalan, yang nx share pasal blog2 diowg..yang nx macam2 arr..hehe..alaa..kowg view jela blog bicara sempoi nie..tgk smdiri ea..hehe..tp blog bicara sempoi nie mmg sempoi la kan..hehe

3.Sedikit Ulasan Apa Tujuan Anda Buat Blog?

aku bwt blog nie sj suke2..da tataw ag nx pe an..ag pon kire cm nx luahkan arr pe yg aku rs kt blog nie..kire tyme aku wt blog nie tyme 2 aku br2 paz clash arr..hehe..nx cite kt owg tatw..juz tulis jela kat blog nie...owg nx bace, bace arr..xnx suda..aku xpakse..agpon nie blog aku..sukahati aku la ann..act aku br je jinak2 tulis blog nie..br nx blaja..sp yang rase2 da agk pro nan blog..tolong la aja aku yang br belajar nie ea..papepon aku mmg suke b'blog..cuma kdg2 xda mase da nx post pape..kdg2 jgk kering idea..hehe..aku suke gak jengok2 blog orang len..hehehe

kowg jenguk2 la blog bicara sempoi nie..mn arr taw berminat plak ann..hehe

Tuesday, October 20, 2009

harinihariyangsengal



waa..wndu rasenye nx post sumthing kt blog kesayangan ciksara nie..tp apekan daya, sgt bz l8ly nie..byk keje..sgt byk..final pown nx dekat..
waa..rs sgt takut lorh..huhu
hari2 ade class extra..ari2 ade keje..tiap mggu ade test..dengan assgment lg..
perh..mau lari rasanye..huhu
harini hari yang sungguh2 sengal rasenye..pe yg ciksara bwt sume xkene..nape la ngan arinikan..huhu
ciksara xleyh lame2 kt cini..nx stdy sok ade test lagi..huuu..daa sume~~

Thursday, October 8, 2009

PeNiNG!!!




ciksara nga mengong now..
nape mengong??tataw..
otak nga blur..
hati xtenang...
jiwa sakit..
why??why??why??
ciksara pon tataw..
terasa mau terbang..jauh..hehehe
ciksara juga rasa rindu kat dye plak
tyme blur2 cmni arr wndu nie dtg..nyebok tol..huhu
ciksara nga blur..serius..blur giler..hahaha
mau stady??lagi la xbuleyh nx masok..
len yg ciksara stdy, len plak yang jd t ann..
mau layan movie arr..bia ilang rs di hati..
jom..teman ciksara layan movie!!!!
nx tengok cite pe??tataw la plak..
tengok jela cite pape yang ade kt laptop nie ann..

Tuesday, October 6, 2009

takkan kembali




dye dtg..dye pergi dan dye dtg juga dye pergi..
kenape begitu???perlu ke kite tuk hadapi sume itu?mengapa ini yang berlaku??setelah aku memaafkan segalanya..kenapa kau lakukan kembali..melukakan dan menyakiti hatiku lagi..perlukah bergitu?
setelah aku mula mengejap bahagia, setelah aku mula melupakan dirimu..kau datang..memberi cinta..tapi kau juga memberi kata dusta..aku takkan percaya..sampai bila-bila..
pergilah kau dariku..kembali pada dia..insan yang mungkin kau cinta, yang mungkin dapat membuat kau bahagia..
aku..biarkan aku pergi..biarkan aku begini..menanti hari2 sepi..hari2 yang datang silih berganti.
aku..bahagia hidup begini..dalam keindahan duniawi..bersama kawan-kawan bersama insan tersayang.
kau..pergilah..jangan kembali..ku takkan tangisi lagi segala keindahan yang tercipta sebelum ini..ku bahagia..harap kau juga begitu..

(ciksara da mula merapu ape ntah nie..hahaha)

Monday, October 5, 2009

To Be a Friend After Break Up???

To be friends after breaking up a relationship is quite difficult. It's easy to say that," Lets be friends" but is it really possible?
Well different people have different perspective but from my experience I can tell you that friendship with your ex is quite possible. However if you have been in a bad, abusive and tense relationship then it is better to look forward and forget your past. But if you have had an amicable break up and you still want to be in contact with your ex then you can follow these steps to build up a future relationship which you can cherish all your life.

Give yourself time to heal: After a break up it is very important that you give yourself cooling off period. After break up it is very natural to feel grief, resentment and humiliation. Therefore you need time to pull yourself together.

Try to understand your feelings
If your relationship and break up had been very bitter and you think that it will be best that you don't keep any contacts with your ex then its fine and move ahead. If your ex wants to keep contact with you then make it very clear to him what you want. But if you think that what has happened, has happened for the best and maybe you two weren't made for one another then you can consider starting a fresh relationship of friendship with him. Thus you have to evaluate what you want and then take the initiative.

Breaking the ice
Once you have made up your mind and your emotions are in your control then start establishing the new friendship. Start out simple. Call him and ask how that big project went at work or some other neutral question about the other person's life. Be genuine and interested and please don't overdo it. Have an easy conversation and close by saying that you enjoyed talking again, and hope that you can do it again soon. As time goes by, you can continue to work on this part to a point where you might ask him to join you and a group of friends for a night out or to a party with mutual friends, if that's okay with him.

Don't force him if he doesn't want to coz he might not feel comfortable going out with your friends. If you have common friends then you can ask them to organize something for you so that you two can meet up and try to smooth out the relationship. Make sure that it cannot be construed as a date, unless of course you have ulterior motives.

Points to avoid
While you are together try avoiding topics that are hurtful. Avoid getting into confrontational conversations and steer clear of blame and accusations. Forget about the past and concentrate on building up a new relationship.

Remember to give the whole procedure some time: Be patient and don't expect it to happen over night. However you also have to bear in mind that this relationship is also a two way street. If the other person is not willing to try a friendship, then you cannot do anything about it and it will be wise to forget it and be happy that at least you tried.

Saturday, October 3, 2009

tipu menipu..perlu ke??




knape ntah org kita sekarang nie suka menipu??
Nak kata rambut sama hitam pon dah tak boleh, sebap sekarang banyak org yang rambut berbagai warna.
tapi hati tetap tak sama, ada yang baik , ada yang tak berapa baik, ada yang mulia hati nya, ada jugak yang busuk hatinya..macam-macam lagi lah hati manusia nie an.
Tapi kenapa setengah org tu menipu, kalau menipu tak menyusahkan orang len tu kira ok la jugakan, ini x, menipu yang menyusahkan orang.buat org sakit ati kat dia, bwt orang marah..suke ke buat macam 2??
yang sanggup menipu kerana duit pon banyak.......
tipu orang untuk kesenangan diri sendiri.... yang peliknya orang jenis ni lebih gemar menipu orang yang dekat dan kawan-kawan. Punya la baik ngan dia, kita anggap dia lah kawan dunia akhirat tapi dia la yang teruk. dia menggunakan kawan untuk kesenangan diri sendiri tanpa mengira orang yang di tipunya itu susah ke x atau memang tak berkemampuan..... apa yang dia tau hanya kesenangan diri dia saja.
Ada jugak yang suka menipu tentang kerja, abih dia tipu semua dengan bos sekali. kira semua orang tak buat keja, dia seorang saja yang buat keja. Jenis ni pon menyusahkan org saja.
yang sanggup menipu tok kepentingan diri sendiri mmg la byk kan..
tok lepaskan diri dia dari kesilapan dia buat..tipu mak, tipu ayah, tipu boyfren, tipu girlfrend, tipu sume org..bagos la macam 2..bajet selamat arr dunia akhirat an tipu menipu nie..bwt la slalu..bwt arr tiap mase..tipu la..tipu je..baik kan tipu menipu nie..hmm...
selamat ke klu idop asyk nx tipu org je??puas ke rasa klu da tipu org??pikir2 kan la sendiri..dpt byk faedah ke klu menipu ni??buatla yang terbaik tok hidup nie..jgn sampai buat org hilang kepercayaan sudah la kayh!!!

Thursday, October 1, 2009

HaPPY BuFDaY To My CouSin..


(nie la dye..encik mohd faez a.k.a paish)

Happy Birthday!


happy bufday to ma cousin yg tersangat senagl ini..mohd faez bin samsuri..

tua da ko ea..papepon aku nx wish moga2 ko eppy sokmo ngan sp2 jela dlm idop ko

murah la rezeki ko hendaknye yerh..






HaPPy BeRSaMa SaHaBaT

haha..act entry nie agk basi arr jgk ann..tp ape kn daya..pic nie sume br je dpt dr sepupu ku yg sengal 2..hehe..thankz enchik paez..cm bese tiap taun raya msti kitowg akan g raya sama2..kire 2 da macam tradisi kitowg bwt since kitowg dr form 3 ari untill now..g beraya uma kawan2..tp syg arr..pic berhari raya waktu siang xda..cmne ntah leyh lupa nx amk..sgt suka jumpa kwn2 lama sampai lupe nx berposing bergambar..haha..

camne ntah tibe2 terpikir plak malamnye nx g main bowling same2..igtkan ibu xkan bagi kua malam..tp rupanya ibu sporting plak malam 2..haha..pe ag..terus bersiap arr tok kua ann..kitowg g dlm 10 owg..gurl 5 n boy 5..sgt syok oowwh..men bowling, lwn bowling..kire diowg sume sgt pro arr men bowling..daku je yang x pndai...da winner 4 sure arr si cik paliey 2..bajet sgt dye terror men bowling..ahakz..tp akim ngan esyam pon ok gak..xlupe meme ngan faez..yang gul plak sure arr terror.hehe...xpe2..nanti2 kite men ramai2 ag kayh..tp ntah bile la gaknye..sume da busy skang..taun depan la plak kowt..


sgt eppy lorh kami bersama..ag2 fara ngan pali..bff terbek la katekan..hahaha..cian..dpt jumpe pon setaun skali ea..hehe..nada ngan meme..gosip terhebat kami..sgt sesuai arr kowg bersame..haha..faez ngan ain da sure2 arr cinta mati..hehe..akim, aku, esyam n syikin..kami steady..still riang dan eppy..haha

(nie arr dye encik paiey yg poyo i2..huhu)

sampai uma ade la dlm kul 1 pagi..kire cpt arr jgk an cz x jd nx pg mkn..masing2 tkt mak mara blk lmbat2..lagi2 aku arr..hehe..tp xpe..kami sume happy..bile ag ntah kami dpt cmni..masing2 bz..ngalahkan menteri..haha..next year kite jumpe lagi kayh..

Tuesday, September 29, 2009

My CiKTeD CaYaNG

ini cikted sy..name dye cikted..cikted sgt comei..ari2 cikted teman sy tido..ari2 sy pelok cikted tido..klu sy ade pron, sy cite kt cikted..klu sy nak nanges, sy nanges kat cikted, klu sy mara, sy mara kat cikted..papepon sume ngan cikted arr..hehehe
sy sgt syg akan ini cikted..thankz 2 ma cyg cz bg ini cikted kat sy..sgt syg kamu mcm syg cikted jgk la..hehe..

Monday, September 21, 2009

riang raya di hari raya...


(daku yg agk kesengalan)
lama suda daku tidak mengupdatekan ini blog...tyme byk sgt benda aku nx share..tyme2 2 arr broadband nie wt hal..perhh..sungguh tension...papepon..tak lupa nx ucapkan
SELAMAT HARI RAYA..Maaf Zahir Batin..
penat sunnguh berhari raya.hehehe..tp daku tersangat la eppy..berhari raya sampai x ingat dunia..hehehe..berhari raya di rumah saudara mara..esok daku mau pg ke rumah teman2 plak..jom ikot raya..

Wednesday, September 9, 2009

9 SepTeMBeR 2009 (090909)

ToDaY iS a sPeCiaL BeCaUSe ToDaY's DaTe is 090909..iT iS aLSo a WeDneSDaY aNd WeDNeSDaY hAs 9 LeTTeR..iT aLSo HaPpeNs To Be ThE 252 DaY oF ThE YeaR anD WhEn 2+5+2 iT iS eQuAL To 9...ToDaY iS SaiD To BriNG LoTs oF eNeRGy anD HaPPiNeSs aNd YeS LoTs aNd LoTs oF LuCk

(mengharapkan hari ini dan hari-hari mendatang akan menjadi lebih baik dan lebih sempurna.tarikh 090909 ini menjanjikan seribu makna dalam hidupku yang membuatkan aku boleh tersenyum gembira semula..insyaallah..menjadikan aku lebih matang untuk meneruskan liku-liku hidup di dunia ini..melupakan kisah-kisam silam yang menjadikan aku seorang yang 'moody'..sekarang, ciksara sudah kembali menjadi seorang yang 'happy go lucky' yang suka tergelak hari-hari..kawan, thankz kerana memberi daku semangat yang baru..akanku tempuh hari depan dengan semangat dan azam yang baru)

Tuesday, September 8, 2009

Ending yang xeppy


tataw
macamane nak luahkan rase hati sekarang nie..tuhan je taw ape yang aku tengah rasa..cuma lirik lagu nie je kot yang sama pe yang daku tengah rasa skang nie..umm..jom layan...


(salam untuk kekasih-nadia)

di sebalik kalbu yang semakin layu terbenam rasa rindu terkunci suara hati tiada siapa tahu dimanakah kasih tak seperti dulu Kata kau sayangkan ku benarkah itu walau kehadiranku hanyalah sementara bukan salahmu sayang kira kau jatuh cinta akan ku pergi jauh takkan kembali salam maaf permisi ku undur diri kini ku bersara dengan langkah baru menyisih luka ini kekasih sekeras aku terhiris kerna kamu ku tinggalkan cinta kisah yang berlalu kisah kenangan kita hanya kau tahu walau kehadiranmu bagaikan menghiasi bukan caraku sayang harap engkau mengerti pemergianku ini tak ku relai salam maaf permisi ku undur diri

(shima-setelah aku kau miliki)
Mereka lihat ku tersenyum Gembira bagai tiada duka Begitu indah dipandangan Tapi hatiku keretakan bagai sinar Purnama terang yang terbakar Setelah aku kau miliki Mana janjimu yang sejati Segala bagai kiambang Zahirnya nampak berkembangan Akar tak jejak di dasaran Terluka cintamu itu Jelmaan yang mendatang Meragut menggoda Membenam binasa cinta Aku di genggaman Engkau lepaskan Kerna memburu khayalanmu Yang menjanjikan Rembulan keribaanmu Engkau kehancuran Tidakku mampu membencimu Biarpun cuba ku lepaskan Tapi rantaimu mengunciku Di kota cinta jelmaanmu tidakku rela dibinasa bersama hayalan itu..

hmm..hatiku luka kembali..selama 4 tahaun dengan dia..mensia-siakan hari2 yang lepas..mengambil begitu banyak masa tuk melupakan...akan ku cuba sedaya yang mungkin kerna Tuhan ada disisi..ada hikmah disebalik yang berlaku berharap tuk bahagia menjelma dihari depan.. mengambil masa yang ada, tuk memperbaiki kelemahan diri menjadi seorang yang tabah..insyaallah...



aBaH DaTaNg...

semalam...abah datang..datang tanya mengapa aku menages..mengapa aku kecewa..mengapa bagai terluka...abah pasti tahu kenapa..semua kerana sorang insan bernama lelaki..dia..dia yang memberi harapan palsu, dia yang lupa pada janji-janjinya..dia yang menipu diriku..abah, walaupun deq A xpenah tengok abah, walupun abah pergi masa deq A kecik, masa deq A baby lagi, tp deq A rindu abah..deq A nx jumpe abah..deq A nx peluk abah, deq A nx tengok muka abah..tp tu sume sangat mustahil untuk masa ni..abah jauh..abah kat alam lain..abah, deq A sedih..nape anak abah asyik derita?nape asyik merana..deq A bagi dia peluangkedua..tp dye buat jgk..dia sia2 kan jugak peluang 2..tp deq A tahu, mesti ade hikmahkan..deq A tahu, mesti satu masa nanti deq A akan bahagia..cume, tak tahu bila masa 2 kan..abah, dia jahat..dia tipu..dye bohong..dia lupa pd janji-janji.dia cakap dia syg deq A..tp x..dia tipu..dia suka tipu..deq A bnci dia lagi...sampai ati dia..deq A benci dia..kalau abah ade, mesti deq A xmacam nie kan..
abah, susahnye nak cari orang yang macam abah.ibu ckp abah sangat baik..abah sayang ibu..abah sayang anak2..abah x garang..abah rajin tolong ibu..ibu bahagia sangat masa ngan abah dl..masa abah xde, ibu derita..ibu susah..cian ibu..besakan anak2 sorang2..tp ibu tabah..ibu kuat..macam mane dugaan pon ibu tetap tabah..dpt besarkan kitorang dengan sempurna..walaupun xpenah rasa kasih sayang abah, tp ibu bagi kasih sayang 2 sepenuhnya sampai kitowang besar dan berjaya..insyaallah..deq A taw ibu sedih..tp ibu xpenah tunjuk..deq A nak jadi macam ibu..deq A akan cuba..deq A akan tabah..
abah, deq A akan cuba lupakan dia.dia yang da sakitkan hati deq A, dia yang tak jujur..napa dia macam 2..deq A akan cuba lupakan dia..akan cuba..sampai dapat..
abah, deq A akan tunjukkan yang deq A boleh berjaya..boleh buat ibu bangga..deq A akan bahagiakan ibu, deq A akan senangkan ibu, deq A akan jadi setabah ibu..deq A tau semua nie terjadi mungkin ade hikmah..cuma, kita je yang xnampak..abah, abah da pergi dekat 19 tahun..mase deq A umur 11bulan..11/12 jie cukup 19 tahun abah pergi..deq A xpenah lupa abah..ari2 deq A doakan tuk abah..lepas solat, xpenah deq A lupa..semoga abah bahagia kat sana..alfatihah...

Monday, August 31, 2009

anak2 ku

malas rasenye nx post entry baru..xde mood, tnsion, sume ade..dua tiga arini ciksara asyik rase nx mara je..nx mara kat sape pon tataw la..knape gaknye yewh..tp bile ade ank2 buah kat rumah nie ilang sume rase 2..lagi2 bile tengok keletah diowg nie..so comei..hehe tiap2 petang b4 nx tunggu azan magrib, tv kat umah nie sure akan bukak saluran astro oasis tok dengar zikir2 sebelum tunggu magrib..then anak2 ciksara nie pon akan ikot skali dok depan tv mengalunkan zikir2 nie..

nama yg pakai baju merah 2 ahmad muusaaadd al-muhammy..umoq dye skang nie br je 2tahun..nanti bile umoq dye da 4 tahun, hajatnye nx masokkan dye skolah tahfiz..amin..hehe..Align Center

Thursday, August 27, 2009

JuaDaH BerBuKa KU YaNG SimPLe

cucur bilis

harini daku berbuka dengan juadah yang teramat la simple..cucur bilis..hehe..alkisahnye harini ibuku memasak lauk yang memang daku xsuka nak makan..lauk sambal kicap hati..tapi ade lagi satu lauk yang memang membuka selera ku(nak cakap fav 2 xla..tp daku suke..)sambal tempoyak daun2(aku je yg pggl lauk nie camni sbbnye byk sgt daun2 yang ade)name sebenar sambal tempoyak nie xla pulak aku taw..
ni la sambal tempoyak daun2

tambahan pulak harini memang xmasak juadah yang lain..cadang dihati nak buat kueh karipap ngan roti jala, xpon kaya ball..tapi bila gastric da datang, sume keje nak buat sure tak jadi..ibu plak sangat penat katanya harini..sebab 2 la xmasak ape2..nak pegi bazar, ari nga ujan lebat..ntah bile nak bentinye..pikir blk nanti nak buka pose xkan nx makan nasi..mesti tak lalu punye.sure kuar balik..umm..ade sambal tempoyak.sambal tempoyak makan dengan ape sedap ea...tengah berpikir-pikir sambil duduk atas kerusi, tyme 2 ternampak pulak ibu ngah pegang tepung yang baru beli pagi td tuk disimpan dalam almari..haa..akal pikiran ku suda kembali..mau buat cucur bilis..makn ngan tempoyak..sedap2..hehe..
pon berkata pada ibu"ibu, bagi la tepung 2.xpayah simpan.deq'a nx bwt cucur bilis arr..makan ngan sambal nie..sedap an"
si ibu pon menjawab"skati ko la deq'a..ko yang nak makan.bwt la pape pon..ibu maleh nak masak arini"
daku pon bancuhla cucur bilis nie tok makan di makan ngan sambal tempoyak tok berbuka nanti...rasenye harini arr terasa mcm sangat nikmat berbuka..makanan yang kena pada selera daku..walau simple tapi tetap membuka selera

KeCaNTiKaN LeLaKi DaN KeGaGaHaN WaNiTa

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani.

Lelaki yang cantik adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran

3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada

5) Lelaki yang baik sangka

6) Lelaki yang tak pernah putus asa

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan Yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki..


Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan.

Kegagahan Wanita

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Sabda Rasulullah SAW:
"Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."Surah Al-Ahzab : Ayat 71

SeJeNaK Di aTaS BuaiAn..

duduk termenung melihat kereta, motor, bas, basikal, lori lalu lalang di depan rumah..
merenung sambil m'flashback kisah lalu
teringat kat sape2 yang sedang telintas di pemikiran
igt kat dye 2, igt kat dye nie, igt kat org 2, igt kat org nie..
sambil nyanyi menyumbangkan suara yang sumbang
tanpa menghiraukan mereka yang berada disitu disini yang terdengar dan mendengar suara yang sumbang ini
melakukan perkara yang sama tanpa perasaan jemu dan bosan
duduk di atas buaian walau hanya beberapa minit
hanya kerana tuk menghilangkan bosan
menghilangkan penah lelah mengemas memasak menolong ibu di rumah
sambil menenangkan jiwa yang tidak tenang
mencampakkan segala perasaan yang berkecamuk jauh-jauh
tersenyum tersengeh sorang-sorang bagai orang yang tidak siuman
untuk menghilangkan perasaan yang tak tentu arah
hilang sudah rasa semuanya
hanya kerana sejenak ku di atas buaian



Wednesday, August 26, 2009

GumBiRa RaSa HaTi

hari nie sgt best..sangat happy rasa hati
rasa hati berdebar-ddebar sudah hilang..rasa gementar tiada lagi..
rasa takut jauh sekali sudah pergi
taw kenapa???daku suda lulus test jpj..hikhikhik
gumbira sangat rasa hati..pasnie boleh bawak kete sesuka suki hati
pergi sana sini riang sekali..
xsabar rasa nak tunggu raya
boleh jalan-jalan makan angin..
amin..selamat suda semua..
malam nie boleyh tido nyenyak plak..

LuKa Di LuKai



luka di lukai??ini ann tajuk lagu..lagu lame..hehehe..tp ciksara sangat suke plak la dengar lagu nie..syahdu je dgr ann..lame da xdgr lagu nie..alkisahnye tibe2 terignat lagu nie tyme berkarok b4 pose ari2..hehe..mule 2 just kua coz nx g byr bil tipon..alang2 da kua 2 ajak lorh mmbe g karok..lame xlps gian da..bln pose xleyh da nx karok2..nx tunggu pas raye mmg lmbat lorh..walau still dlm mc ngan x g ke clznye lagi, sanggup jgk gagahkan kaki nie g kua..dalam xde sore pon, nx jgk berkarok..hehe. smbil nunggu mmbe dok mendengdangkan kesumbangan suara, daku pon cari la lagu..last2 jmpe lagu nie..nyanyi feeling abz arr even xde sore pon..amat retro sy coz sume lagu2 lama yg sy sumbangkan kat dalam bilik 2..hehehe..so..kowg dgr la lagu nie kayh..


Monday, August 24, 2009

PeLiKnYa HaTi...


daku tataw knape daku sgt bnci dgn sorg gurl nie.tersangat benci, menyampah..peliknya, daku xla kenal pon dgn pompuan nie..pompuan nie lagi la xkenal daku..malah daku wujud pon pompan nie mungkin tataw..mungkin.. tp daku tersangatla menyampah kat pompuan nie..tiap kali t'nengok page or pic pompuan nie kat m******, sgt la sakit hati nie(da skit ati tp still nx nengok jgk..i2 la aku)bukan la nx ckp jeles kat pompuan nie..tidak sama skali kayh..tp tataw laa..mmg xbuleh..
tiap kali t'tengok pic pompuan nie kat m****** dye, rasa hati nie tntu sangat mau mara2 kat dye.mau sepak dye, tumbuk dye, campak dye, baling kat dinding ke...
ish..
kata hati..
"pompuan nie tak salah pape pon..dye yang salah..dye yang bwt kamu seksa, bwt kamu xtnteram, bwt kamu marah2.buat kamu kecewa..dye..sume sebab dye..sume angkara dye..pompuan nie xsalah..dye yang salah"
..kata hati lagi..
"dua2 salah..pompuan nie salah..
dye pon salah..sume salah..kamu pon salah..sebab masing2 xpandai jaga hati..xpandai menilai erti perasaan sebenar..tp bukan salah daku..daku cukup sayang dye..sayang sepenuh hati..sayang sampai mati.."
pompuan nie mungkin taw, mungkin juga tataw akan daku..kisah daku dan dye..
...wahai hati..
cerialah seperti dulu..
seperti sebelumnya..seperti hari-hari lepas..wahai hati..lupakan kisah lalu..lupakan kisah sedih..lupakan akan kewujudan pompuan nie..jgn pernah terpikir tntangnye lagi..lupakan segala-galanya
..wahai hati..
sekarang kau da menang..kau da puas..kau da dapat ape yang kau nak..kau sangat bahagia..kau sangat berasa beruntung
..wahai hati..
maafkan pompuan nie.sesungguhnya pompuan ini tidak tahu..maafkan dye..dye yang terbelenggu dek pemikiran yang singkat..dye yang telupa tntang janji-janjinya..dye yang
kini telah berubah..dye yang kini telah sedar..sedar dan insaf mungkin
..wahai hati..
bersihkan lah pemikiranmu..iklaskan hati..luhurkan budi..tunaikan janji..setia pada diri..

Saturday, August 22, 2009

Ahli baru DalaM Family...

baby cayang comel momel mucuk macham makcu...


baby gurlz nie ank kpd kakak ku farahtul wahida..ank dye yg nombor 3..baby nie plak b'nama fadia alwafiyyah..dye lahir pada tanggal 20, bulan 8.2009 pd jam 2.00pm..daku x sempat nengok dye lahir kat supital cz tyme ari 2 daku de clz..huhu..terpaksela daku menunggu sampai dye balik dr supital.mmg sgt x sbr nx tengok muke si comel nie..1 jam skali sure aku akn cll akk nanye kaba dye n baby..hehe..then nanyer la ibu muke si baby nie ade x cm muke daku tyme lahir..hehe..bak kate ibuku muke nye cam si abg dye muussaad 2..langsung xde muke daku(oh ibu, ckp jela yg baby nie secomei daku tyme lahir dulu..xpon daku lagi comei ke..happyla cikit rase atiku ini..uwaa~~)papepon x kesahla..jnji baby nie comei dan sihat..amin..katenye nx blk esok(arini la 2)..wah.bertambah x sabar la makcu nie nx nengok muke si kecik nie..hehe

sampai2 je dye kat umah semalam daku trus amik gmbar dye.perh..mmg x sangke baby nie sangat comei..sungguh..(sume baby comei ann??haha)mata dye, mulut dye, idung dye, pipi dye, rambut dye..sume nmpk perfect..cute sungguh..hehe..

xsabarnye nx tunggu dye besa..leyh wat kawan maen ngan kawan gado ann..hehe..raye nie daku belikan cikecil nie bj..nx beli bj kurung tok dye mmg cm xmuat je dye pakai..hehe..yg pnting bj 2 wane pink, de ribbon, de pe ag ntah..(nape klu baby gul sure wane pink ea?pe reason..)xsaba tunggu raye..hehehehe

Thursday, August 20, 2009

schelude 4 this Sem..

Monday
8.00-10.00am Programming on C#
10.00-11.00am Quantative Method
11.00-12.00pm Fundamental English2
2.00-3.00pm Introduction to Database

Tuesday
8.00-10.00am Quantative Method
10.00-11.00am Fundamental English2
11.00-12.00pm Principles of Management
2.00-3.00pm Introduction to Database
3.00-5.00pm Programming on C#

Wednesday
9.00-10.00am Quantative Method
10.00-11.00am Principles of Management
2.00-3.00pm Introduction to Database
3.00-5.00pm Programming on C#

Thursday
8.00-9.00am Principles of Management
9.00-10.00am Introduction to Database
12.00-1.00pm Fundamental English2

Friday
8.00-9.00am Principles of Management
10.00-11.00am Quantative Method
11.00-12.00pm Introduction to Database

hari2 ade class..class yg sgt pack..tp xpe..ciksara xkesah..lagi2 klu ade clz qmt..ciksara suke..hehehe..sbb ade dye..dye same class qmt..wee~~(eppy sowg2)hehe..agpon sume subject lect best..lect sgt sporting..ag2 lect database..suke2..kami suke...thankz la pd yg bwt jdual tok kami nie.huhu...kami rela dlm terpakse

Wednesday, August 12, 2009

Taking Back My Love

Enrique Iglesias Taking Back My Love feat. Ciara



Go ahead just leave, can't hold you, you're free
You take all these things, if they mean so much to you
I gave you your dreams, 'cause you meant the world
So did I deserve to be left here hurt
You think I don't know you're out of control
I ended up finding all of this from my boys
Girl, you're stone cold, you say it ain't so,
You already know I'm not attached to material

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love
My love..

Yeah
What did I do but give love to you
I'm just confused as I stand here and look at you
From head to feet, all that's not me
Go 'head, keep the keys, that's not what I need from you
You think that you know (I do), you've made yourself cold (Oh yeah)
How could you believe them over me, I'm your girl
You're out of control (So what?), how could you let go (Oh yeah)
Don't you know I'm not attached to material

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

So all this love I give you, take it away, (Unh, uh huh)
You think material's the reason I came, (Unh, uh huh)
If I had nothing would you want me to stay (Unh, uh huh)
You keep your money, take it all away

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love

I'd give it all up but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, I'm takin' back my love
I've given you too much but I'm takin' back my love
I'm takin' back my love, my love, my love, my love

Ooh, my love
Ooh, my love