Tuesday, December 1, 2009

1st DeC 2009

setelah sekian lame ciksara menyepikan diri..da jadi sarang semut da pown blog ciksara nie..banyak sebenanye nx post entry baru..tp malangnye kemalasan sgt memuncak sehingga menimbulkan rasa bosan untuk m'post ape2 disini..act bermacam-macam masalah yang timbul untuk masa nie..menjadikan ciksara kehilangan 'mood' baik dan terasa juga mahu m'private kn blog ini..tp tgk la dl mcm mane..sekarang suda mula b'cuti sampai awal januari.agak membosankan apabila berada dirumah..nx hangout nan kawan2??ntah bile la masing2 free..sume dok sebok nan kapel masing..cian la daku yang kesorangan nie kan..terpaksela daku dating nan ibu kat uma je..tlg kemas umah, tlg masak, blaja wat kueh..xpe2..ade jgk bnde yang daku buat tok ilangkn bowink nie..huhu..juga on9 hari2..
td juga daku tman ibu g beli brg dapur kat tesco..sambil 2 daku pon memborang la segala jenis bahan2 tok membuat kueh dan kek..konon nx blaja masak..tp ade lagi 1 perkara yang ibu soh daku blaja..tp bnde nie la yang daku terasa xmo buat..blaja mengait tok buat alas meja..perh..sgt rumit lorh..now xda mood ag nx bwt bnde 2..stakat srh masak 2 boleh la..nextyear la ibu ea deq_are blaja mengait kayh..skang nie belum masenye lagi kowt..hehe
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CeRiTeRaHaRiiNi
xde ape2 yang menarik.bila kat rumah biase la..hari2 terpakse menahan telinga tok dengar bebelan dari ibu..suruh bwt 2, suruh bwt nie, sruh blaja bnde 2, suruh blaja bnde nie..hmm..sabar jela hati..mmg da lali da dengar sume nie..haha
~harini bangun je daku dok buat sarapan.goreng cekodok ikan bilis..haha..sarapan kat blakang rumah dan duduk bersantai diatas pangkin dibawah pokok rambai yang usianya lbih dari seratus taun kot..ddk bersarapan bersama ibu dan uwan sambil minum air kopi yang dikenali sebagai kopi pekan sebab kopi 2 ade jual time kat pasar rabu aje..hehe..sambil 2 mula la dok mendengar uwan bercerita kisah lama2..dengar jela walaupon da dgar cite 2 byk kali..hehe
~abiz sarapan daku dok kemas umah..kemas ape yang patut..
~tlg masak walaupun cuma daku nan ibu je yang nx makan..hehe..
~ tman ibu beli barang dapur kat tesco..beli macam2 segala benda yang perlu..
~sampai rumah tido jp..petang lepak depan rumah dok kira moto nan keta lalu sambil minum petang..hehe..
~malam daku on9 sampaila sekarang...jp g nx tido..
_________________________________________

2 comments:

syafiqKL said...

ala sara biasa la ..aku ni dah start keje .. nak cari masa free pun susah ..tapi ko ada gak tlg ibu so kira buat pahala la...

Ries Lee said...

terperap kat umah jer la yer.